Luova Joutilaisuus

On lämmin kesäpäivä, makoilen riippukeinussa ja nautin auringon säteistä kasvoillani. Kuuntelen lintujen laulua, pörriäisten surinaa kukissa ja kaukaista koiran haukuntaa. Pieni tuulenvire pörröttää hiuksiani. Kaikki on hyvin, juuri nyt!

Tarkkailen omia tuntemuksiani ja ajatuksiani hieman etäänpää ja hyväksyn ne osaksi tätä hetkeä, sen kummenmin niihin tarttumatta. Tässä hetkessä olen näennäisesti joutilas, mutta todellisuudessa tietoisesti läsnä hetkessä. Harjoitteen mielen hallintaa ja hyväksyntää. Opettelen tietoisuustaitoja, jotka ovat oleellisia mielenrauhan ja onnellisuuden saavuttamiseksi. Tämä on tärkeä päivittäinen hetki, jota olen opetellut toistamaan aina uupumisen voimakkaimmasta alhosta lähtien joka päivä.

Lyhytkin joutilaisuus-hetki on parempi kuin ei ollenkaan, pidempi luovaan joutilaisuuden flow-tilaan uppoaminen antaa aihetta onneen. Silloin pääsen yhteyteen maailman kaikkeuden kanssa ja unohdan tai ohitan tietoisen ego-minäni. Siloin olen luovuuden lähteellä ja saan lahjaksi innovaatioita, joita en olisi itse pystynyt keksimään. Ne voivat olla tekstejä, ratkaisuja mieltäni vaivanneeseen pulaan tai vaikka väriyhdistelmä uuteen maalaukseen. Samantyyppiseen flow-tilaan pääsen myös energiahoitoja tehdessäni. Sinä tilan saavuttaminen on helpompaa, koska huomio kohdistuu energian ohjaamiseen asiakkaan kehoon.

Haluan auttaa, että jokaisella olisi mahdollisuus kokea näitä joutilaisuuden hetkiä. Saada kokea sitä samaa onnen tunnetta kuin mitä koen ja tutustua omaan todelliseen sisimpään. Puhumattakaan siitä, että tällä hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittamisella on tutkitusti valtava määrä parantavia vaikutuksia myös fyysiseen kehoomme.